tenderi.hgk.hr

Nova usluga HGK besplatna za sve članiceOsvojite nova tržišta!

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam tenderi.hgk.hr, novu uslugu Hrvatske gospodarske komore osmišljenu s ciljem da se svim tvrtkama članicama olakša i automatizira pristup dostupnim informacijama o konkretnim poslovnim prilikama na inozemnim tržištima.


20% svjetskog BDPa realizira se u javnoj nabavi

Državne i javne institucije diljem svijeta najveći su naručitelji roba, usluga i radova zbog njihove obveze da javnosti pružaju brojne usluge (zdravstvo, obrazovanje, obrana, razvoj infrastrukture, itd.) i u kontinuitetu održavaju i unapređuju standard pružanja istih.
Kroz postupke javne nabave realizira se po nekim procjenama i više od 20% ukupnog svjetskog BDP-a pa je ta “tržišna niša” od iznimno velikog interesa za sve ozbiljne poslovne subjekte. Slobodne procjene govore da na godišnjoj razini samo međunarodne multilateralne organizacije potroše više od bilijardu (tisuću milijardi) američkih dolara kroz postupke javne nabave koje provode što je definitivno činjenica koju hrvatske tvrtke željne plasmana svojih roba i usluga ne mogu zanemariti.


Sve na jednom mjestu, obavijesti u Vašem email sandučiću

Svi javnonabavni procesi, a posebice oni objavljeni pod patronatom međunarodnih multilateralnih organizacija se u načelu provode na transparentan način i po prethodno strogo definiranim pravilima koja bi trebala omogućiti jednakopravnu borbu svih ponuđača zainteresiranih za pobjedu na određenom javnonabavnom natječaju.
Onim tvrtkama koje se za sudjelovanje na interesantnim im javnonabavnim natječajima kvalitetno pripremaju i kroz te kanale plasiraju svoje robe i usluge u inozemstvo trud se definitivno višestruko isplati. Svojim angažmanom aktivno doprinose primarno boljem poslovanju svojih tvrtki, ali i poboljšanju negativne vanjskotrgovinske bilance Republike Hrvatske.
Vjerujemo kako će ova usluga uštedjeti dosta vremena izvozno orijentiranim tvrtkama i onima koje to tek žele postati te im omogućiti da više vremena, ljudskih i financijskih resursa ulože u kvalitetnu pripremu samih natječajnih prijava.